GEA Niro Gruppen har modtaget en ordre på over 10 millioner euro fra Nestlé i USA. Ordren er placeret hos italienske GEA Procomac, som er en del af GEA Niro Gruppen og omfatter en aseptisk PET flaske–fyldelinje, som bliver leveret i løbet af 2009. Proceslinjen inkluderer alt udstyr til sterilisation, rensning, påfyldning og påsætning af låg på PET flasker.

Anlægget skal installeres i Nestlés produktionsfacilitet i byen Anderson i den amerikanske delstat Indiana, hvor GEA Procomac tidligere har installeret fem anlæg med den samme teknologi. Fyldelinjen skal anvendes til en ”functional food”–drik. Functional food er levnedsmidler med naturlig forekomst af helbredsfremmende stoffer eller levnedsmidler, hvor sådanne stoffer er tilsat, eller hvor den naturlige forekomst er øget.

Massimo Beretta, direktør for GEA Procomac, som blev tilkøbt af GEA Niro Gruppen i 2006, understreger, at det er fundamentalt for virksomhedens udvikling at være en del af GEA Niro Gruppen:

“GEA Procomac har nu adgang til en bred portefølje af de teknologier, som er GEA Niro Gruppens ekspertise. Herudover kan vi trække på det fælles salgs–og servicenetværk verden over og på den måde styrke vores markedsposition”.

Nestle har udtrykt deres vilje til at fortsætte med at samarbejde med GEA Procomac om følgende projekter i fremtiden.

Yderligere oplysninger:

Anders Wilhjelm, adm. direktør i GEA Niro Gruppen: +45 39 54 55 70

Henrik Bertelsen, marketingchef i GEA Niro Gruppen: +45 39 54 56 26


Om GEA Niro Gruppen
GEA Niro Gruppen udvikler, designer og markedsfører produktionsanlæg til mejeri-, bryggeri-, fødevare- og den kemiske industri. Med en omsætning på mere end 1 mia. euro og ca. 4.000 medarbejdere fordelt på datterselskaber i flere end 40 lande er GEA Niro Gruppen globalt førende inden for industrielle procesanlæg til de pågældende industrier. GEA Niro Gruppen har sit internationale hovedsæde i Søborg, hvor der er beskæftiget ca. 500 medarbejdere. Gruppen indgår som en selvstændig division (GEA Process Engineering) i GEA Group AG. GEA Group AG er en international maskinteknologigruppe med hovedsæde i Bochum, Tyskland. Gruppen beskæftiger mere end 19.500 medarbejdere og er børsnoteret på det tyske MDAX. GEA Group AG havde i 2007 en omsætning på ca. 39 mia. euro.

Read the article in English here.